ben

OMÜ , Bilgisayar Mühendisliği, 13'

12 Mayıs 2013 Pazar

Android Kurulum

Androidde Programlama ortamı için bir kac programın kurulması gerekmektedir.
  Bunlar;
1- Eclipse- indirme linki
2- JDK- indirme linki
3- Android SDK -indirme linki

Bunları yukarıda verdiğim linkten yada internette arayarak rahatlıkla indirip kurabiliriz. Öncelikle eclipse-SDK-4.2.2-win32-x86_64.zip dosyasını Hardiskin ana dzinine(c://) kopyalayarak zipten cıkarın. Bu dosya için herhangı bır kuruluma gerek yoktur.

İkinci aşamada indirdiğimiz jdk-7u21-windows-i586.exe dosyasını çalıstırıp kurulumunu yapalım. Üçüncü olarak sdk kurulumu olarak adt-bundle-windows-x86_64-20130219.zip dosyasını cıkartıp SDKManager.exe dosyasını çalıstıralım. Karşımız gelen ekranda Accept All opsiyonunu secerek Install işlemini yapalım bu birazaman alıcaktır. Kurulum işlemi tamamlandığında Eclipse' yi calıstırıp gerekli ayarları yapmamız gerekiyor. Gelen Ekranda Workspace Launcher adli bir diyalog kutusu belirecektır. Burada Ok butonuna tıklayarak devam edelim. Şimdi Eclipse anayüzeyi ekrana gelecektir. Burada Workbench-Go tothe Workbench opsiyonunu sectikten sonra Eclipse çalışma ortamına geçiş tamamlamış olmaktadır.

Bir sonraki adımda Eclipse çalışma ortamına Android SDK sını yükleyelim. Bu işlem için Help ana menüsünden Install New Software opsiyonunu seçelim. Ekrana gelen Install diyalog kutusundan Add opsiyonunu seçelim. Add Site diyalog kutusunda Name bölümüne Android SDK ve Location Bölümüne de https://dl-ssl.google.com/android/eclipse/ girip Ok opsiyonunu tıklıyoruz.


Next opsiyonuna basarak ilerliyoruz.






                             








Android Programlama ortamamımız hazır :)
























Hiç yorum yok: