ben

OMÜ , Bilgisayar Mühendisliği, 13'

7 Aralık 2017 Perşembe

Giriş Maskesi


  Veri girişini belli bir maske üzerinden yaptırmak isterseniz giriş maskesini kullanmalısınız. Örneğin telefon numaraları (__)___ __ __ gibi yada şifre alanları için ****  gibi maskeler kullanırız.








Giriş Maskesi karakterleri


o karakteri :  Sadece sayı girilmesini sağlar.Bilgi girişi zorunludur.Ne kadar sıfır (o) kullanırsa o kadarda sayı girilmek zorundadır


9 karakteri :  Sadece sayı girilmesini sağlar.Bilgi girişi zorunlu değildir.Ne kadar dokuz (9) kullanırsa en fazla  o kadar sayı girilebilir. Boş bırakılabilir veya giriş maskesinde kullanılan karakterden daha az karakter girişi yapılabilir.




L karakteri :  Sadece harf girilmesini sağlar.Bilgi girişi zorunludur.Ne kadar L kullanırsa o kadarda harf girilmek zorundadır.





? karakteri :  Sadece harf girilmesini sağlar.Bilgi girişi zorunlu değildir.Ne kadar soru işareti (?) kullanırsa en fazla  o kadar harf girilebilir.Boş bırakılabilir veya giriş maskesinde kullanılan karakterden daha az karakter girişi yapılabilir.



A karakteri :  Harf veya sayı girilmesini sağlar.Bilgi girişi zorunludur.Ne kadar A kullanırsa o kadarda harf veya sayı girilmek zorundadır.



a karakteri :  Harf veya sayı girilmesini sağlar.Bilgi girişi zorunlu değildir.Ne kadar a kullanırsa en fazla  o kadar harf veya sayı girilebilir.Boş bırakılabilir veya giriş maskesinde kullanılan karakterden daha az karakter girişi yapılabilir. 





& karakteri :  Herhangibir karakter girilmesini sağlar.Bilgi girişi zorunludur.Ne kadar & kullanırsa o kadarda karakter girilmek zorundadır.


C karakteri :  Herhangibir karakter girilmesini sağlar. Bilgi girişi zorunlu değildir.Ne kadar C kullanırsa en fazla o kadar karakter girilebilir.Boş bırakılabilir veya giriş maskesinde kullanılan karakterden daha az karakter girişi yapılabilir. 




# karakteri :  Sayı ve boşluk karakterinin girilmesini sağlar.Bilgi girişi zorunlu değildir.Ne kadar # kullanırsa en fazla  o kadar karakter girilebilir. Boş bırakılabilir veya giriş askesinde kullanılan karakterden daha az karakter girişi yapılabilir.




< karakteri : Kendisinden sonra gelen karakterleri küçük harfle yazar.
> karakteri : Kendisinden sonra gelen karakterleri büyük harfle yazar.


Şifre Giriş  Maskesi





Hiç yorum yok: